Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Διωγμός μικρών παραγωγών στις ΗΠΑ

04 Αυγούστου 2011
ηπα, μικροι, τροφιμων, πωληση
« Η ΝΤ πραγμάτων στις ΗΠΑ: Υπό διωγμό -εν ειδει τρομοκρατών-οι μικροί παραγωγοί βιολογικών προϊόντων »
Υπό διωγμό βρίσκονται οι μικροί παραγωγοί στις ΗΠΑ κάτω από τις διατάξεις του νόμου περί ασφάλειαςτροφίμων S510 ο οποίος καθιστά την FDA υπεύθυνη για την παραγωγή και πώληση τροφίμων.
Ο νέος αυτός νόμος, όπως είχαμε γράψει σχετικά, ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και.....
τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής.

Αυτό όμως που η σύνταξη του νέου αυτού νόμου ουσιαστικά προωθεί είναι τον πλήρη έλεγχο στις διαδικασίες παραγωγής και πώλησης τροφίμων κάτω από ένα ασφυκτικό κυβερνητικό ομοσπονδιακό πλαίσιο έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε προσθήκες νέων τεχνολογιών στην παραγωγή τροφίμων να έχουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα και κανείς να μην εξαιρείται από αυτές.

Έτσι η FDA εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και ποιες τεχνολογίες πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής

Η επίσημη βέβαια δικαιολογία είναι ότι ο S510 πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους και άλλα τέτοια συναφή.

Όπως γράφαμε στις 30 Νοεμβρίου του 2010 Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του

Αυτό ακριβώς έγινε και στις 3 Αυγούστου στην Venice της Καλιφόρνια όπου αποσπάσματα των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας των ΗΠΑ εισέβαλλαν στη μονάδα παραγωγής μη παστεριωμένου γάλακτος Rawesome foods, και ως να κυνηγούσαν τρομοκράτες συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της μικρής αυτής μονάδας βιολογικών προϊόντων με την κατηγορία της συνωμοσίας (!) James Stewart και αφού τον απείλησαν με φυλάκιση 90 ημερών τον άφησαν ελεύθερο με εγγύηση 123.000 $. Το ίδιο έπραξαν και με όσους εργάζονταν στη μονάδα αυτή. Ήταν η δεύτερη επιδρομή των ειδικών δυνάμεων στη μονάδα αυτή βιολογικού γάλακτος και φυσικά η κίνηση των αρχών προκάλεσε τη διαμαρτυρία τόσο των περίοικων όσο και πολλών οργανώσεων καθώς και ορισμένων ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Το σίγουρο είναι πως η ΝΤ δεν πρόκειται να αφήσει ούτε την παραγωγή τροφίμων στα χέρια των απλών ανθρώπων εκτός και αυτοί δεν υπακούουν πιστά στις εντολές της FDA και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού, οι οποίοι θα καθορίζουν τι τρόφιμα θα τρώμε.



4 σχόλια:

  1. είναι απο αυτά που λέγαμε πως... δε γίνονται.
    Τώρα φαινεται πως όλα γίνονται.
    Οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, για να επικρατήσει η κοινή λογική , και όχι οι νόμοι τους.
    Αυτή η υστερία με την ασφάλεια, και την προστασία μας οδηγεί σε μία πραγματικά αποστειρωμένη ζωή, όπου όλα τα "επικίνδυνα" πράγματα, όπως τα φρέσκα οργανικά δικά σου λαχανικά , θα απαγορεύονται...με πρόσχημα την προστασία σου. Ελευθερία η Ασφάλεια , λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελευθερία ή Θάνατος!!

    Είναι και επίκαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα παιδια κι απο μενα εχω δει εδω και αρκετο καιρο την προσπαθεια σας και μπραβο κανετε καλη δουλεια μακαρι να μπορεσω να φανω ανταξιο μελος της παρεα σας
    οσο για το δημοσιευμα (βιντεο) και τα χειροτερα ερχονται καπουα διαβασα για ιδιωτικοποιηση της διαχειρισης των τροπον τροφοδοσιας νερου και στα νησια οπως στις πολεις με την ΕΥΔΑΠ πχ αλλα αυτη τη φορα με ιδιωτη φορεα κι οχι κρατικο τι να σημαινει αυτο αραγε για τα νησια ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου Στέλλα!

    σχετικά με το νερό που ανέφερες... μου φαίνεται αρκετά ύποπτη η προσπάθεια καταγραφής των πηγαδιών στο νησί τη δεδομένη στιγμή. θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει ώστε αυτοί που θα αναλάβουν (θα αγοράσουν) τη διαχείρηση του νερού στο νησί, θα ξέρουν ακριβώς τι έχουν να λαβαίνουν.

    με πρόσχημα τη σωστή διαχείρηση των υδάτινων πόρων (που χρειάζεται κι αυτή) θα καταλήξουμε να εξαρτώμαστε πλήρως από ιδιώτες οι οποίοι θα έχουν σκοπό μόνο το κέρδος. ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή